Bil som delar med sig

En bil som inte är i körbart skick kan ändå vara till stor nytta för andra bilar och bilägare. Det som tidigare sågs som en bils sista stopp har nu blivit en demontering där bra delar tas tillvara.

När en bil anses vara för trasig för att inte ägaren ska vilja laga den så finns det ändå stor nytta som man kan få av bilen. Tidigare gick bilar ofta direkt till en bilskrot där de krossades.

Men idag är en bilskrot också ofta en bildemontering. Det vill säga att man plockar allt från bilen som är bra och av värde. Även om man i båda fallen alltid börjar med att ta tillvara allt från bilen som är miljöfarligt. Det kan vara bilens batteri, lampor och farliga vätskor som diesel, olja och bensin.

Ny eller gammal

De bilar som hamnar på sin sista anhalt är ofta bilar som är äldre och som ägaren inte tycker det är lönt att fortsätta laga. Men det händer även att det är helt nya bilar som varit utsatta för en rejäl krock, eller annan skada. I båda fallen kan det finnas delar som är fungerande och kanske till och med helt nya. Istället för att kassera dessa så finns det en andrahandsmarknad som både företag och privatpersoner kan ta del av. Ett sätt att hålla nere sopberget och all kostnad och miljöpåverkan som annars sker vid nytillverkning av bildelar. Det som sedan blir kvar av bilen går att smälta ner och återanvända. Läs mer om en bilskrot på denna webbsida: https://www.bilskrotuddevalla.se/

2 Jan 2021

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna