Bilskrot med gratis hämtning i Södertälje

En trasig bil kan bli stående eftersom det är svårt att få iväg den till en bilskrot. För att göra det lätt för dig så hämtar man upp din bil utan kostnad och tar den till en bilskrot i Södertälje.

Det är enkelt att bli av med en bil trots att den inte fungerar. Det enda som krävs är att du har registreringsbeviset och en legitimation som visar att du är ägare till den och att du har bilnyckeln.

De kommer med bärgningsbil och hämtar upp bilar av modeller från -95 och framåt utan att det kostar dig något. Har du en bil som är äldre får du betala 1500 kronor i skrotningsavgift men företaget som tar hand om bilen sköter allt pappersarbete.

På en bilskrot i Södertälje säljer man reservdelar

Bilar som är trasiga eller krockskadade kan fortfarande ha ett värde eftersom det finns många reservdelar att ta till vara. När en bil kommer till en bilskrot i Södertälje värderar de den. En del bilar köper de in eftersom de kan ta tillvara och sälja exempelvis katalysator och andra värdefulla detaljer.

Andra bilar som kommer in är redo för demontering och skrotning direkt. Vissa detaljer som fälgar eller strålkastare kan kanske bli reservdelar men för övrigt monterar man ner bilen helt.

De metaller som går att ta till vara sorterar man sedan och transporterar till en metallskrot för återvinning. En bil innehåller dessutom en del miljöfarliga ämnen och dessa behöver man behandla på ett ansvarsfullt sätt och skicka till deponi.

21 Feb 2022

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna