Bilverkstad Kungsholmen - så hittar du rätt i Stockholm

Dags att serva bilen eller utföra någon typ av reparation av densamma i Stockholm? I så fall är det också dags att välja bilverkstad. Vilket är långt ifrån det enklaste. En bilverkstad på Kungsholmen kan erbjuda ett visst pris - en annan bilverkstad utanför tullarna kan å sin sida erbjuda ett helt annat. Vilken väljer du?

Valet av bilverkstad i Stockholm är svårt och det är det som en följd av det stora urvalet. Att det dessutom är en bransch med stora problem är ytterligare en faktor att ta hänsyn till. Det finns många skräckhistorier där privatpersoner lämnat in sina bilar på en bilverkstad och sedan fått beskedet att det och det problemet finns, att den och den bildelen är trasig och att kostnaden å sin sida blir si och så mycket. Problem som egentligen inte alls funnits, men som är svåra att ifrågasätta för en lekman.

Däri ligger ett stort problem. Kan du lita på en bilverkstad på Kungsholmen eller kommer de att försöka skinna dig i samband med din service eller den reparation som ska utföras?

Välj en bilverkstad på Kungsholmen med gott rykte

Lösningen? Det finns ingen universal sådan. Branschen har tillsammans med Konsumentverket tagit fram en lösning som kallas för Godkänd Bilverkstad och där en årlig kontroll sker i syfte att säkerställa kvalitet. Finns den stämpeln så är det naturligtvis positivt: den visar på kvalitet.

En annan detalj som gör skillnad är om en bilverkstad tillhör en större kedja. En bilverkstad på Kungsholmen ansluten till exempelvis Mekonomen smäller högre en exempelvis Nisses Lack & Motor i Årsta - påhittat namn, givetvis. Och, som en sista åtgärd så bör du alltid se över omdömen och referenser. Helt enkelt: hur många kunder har man - och hur nöjda är dessa?

Internet är fantastiskt om man vill hitta exempelvis omdömen om företag och om olika aktörer inom alla tänkbara branscher. Det säger inte allt om något skrivit något positivt - eller negativt - men det säger ändå en hel del. Läs alltid på innan du bokar in en bilservice på Kungsholmen.

24 Jul 2022

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna