Däckbyte Uppsala - vanliga frågor

Dags att genomföra ett däckbyte i Uppsala? Vi svenskar måste förhålla oss till det nordiska klimatet och anpassa bilens däck efter både sommar- och vinterväglag. Om du exempelvis kör med sommardäck efter den första december så kan detta innebära att du får en bot om du blir stoppad av polisen. Likaså om du har vinterdäck på bilen då sommaren närmar sig.

Anledningen till detta är enkel att förklara: har du sommardäck på vinterväglag så kommer du inte att få fäste och om du har vinterdäck under sommaren så kommer det att innebära sämre fäste - och även ökade utsläpp. Regler ska alltid följas, men i den här texten tänkte vi svara på några vanliga frågor om däckbyte i Uppsala och ge dig lite mer information, tips och råd om det ämnet. Enligt följande:

Kan jag byta däck på egen hand?

Ja, men det handlar också om ett ganska svårt jobb som dels kräver kunskap och dels också rätt verktyg. Var beredd på att lyfta tungt och sitta i en ganska obekväm ställning.

Varför betala för ett däckbyte i Uppsala?

Det finns många fördelar med att ta hjälp. Priset är en sådan - dte kostar ungefär 300 kronor. Tiden en annan fördel då det tar ungefär 20 minuter för proffs att byta däck i Uppsala. En tredje fördel är att dina gamla - och nya - däck kontrolleras och gås igenom så att de är säkra att köra på. En fjärde fördel är att däcken pumpas och balanseras. Allt detta ger dig en ökad säkerhet i trafiken och däck som får en längre livslängd.

Kan jag förvara däcken på en verkstad?

Ja, det finns möjlighet att välja däckhotell och genom detta så slipper du också frigöra utrymme i ditt garage eller i förråden hemma. Det kostar ungefär 700 kronor att genomföra ett däckbyte i Uppsala och sedan förvara däcken hos samma verkstad.

29 Sep 2023

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna