Det kan löna sig med en bilvärdering

Dags att sälja din gamla bil? Hur mycket ska du begära? Ett tips – genomför en bilvärdering baserat på registreringsnumret så har du en bra utgångspunkt.

När det är dags att byta bil så har man alltid ett val att göra vad gäller den gamla bilen. Hur ska man sälja den? Om man köper den nya bilen hos en bilhandlare så kan man förvisso välja att lämna in den gamla som inbytesbil. Det är enkelt och smidigt. Tyvärr innebär det dock att man sällan får ut så mycket pengar för bilen som man skulle önska.

Annars kan man sälja bilen privat. Det finns flera sajter där man kan lägga upp annons, som till exempel Blocket bilar. Då är nästa fråga vilket pris man kan begära för bilen. Visst kan man titta runt bland andra annonser för att skaffa sig en uppfattning. Men det är ändå svårt att vara säker på att man lägger sig rätt.

Bilvärdering och bilmäklare

Ett smart sätt att kunna känna sig mer säker på att man begär ett gångbart pris för sin begagnade bil är att genomföra en bilvärdering. Det gör man till exempel med hjälp av ett enkelt verktyg online. Det är bara att knappa in registreringsnumret så får man ett förslag som baseras på en jämförelse utifrån ett flertal parametrar.

Och om man kommer fram till att man kanske inte vill annonsera och sälja själv så kan man också få tillgång till en bilmäklare som sköter allt åt en. Det kostar en liten slant, men det lönar sig i regel.

27 Jan 2023

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna