Din bil kanske gillar att åka till en bilverkstad i Sollentuna

Tycker du att du åker till en bilverkstad i Sollentuna för ofta? Det kanske du inte gör – det är stor skillnad mellan olika bilar när det kommer till skador.

Alla bilar håller inte lika bra. Det kan man ha blivit varse om man råkat köpa “fel” bilmärke eller om man har råkat få ett så kallat måndagsexemplar som ständigt går sönder på nya sätt. Enligt försäkringsbolagens statistik så drabbas dock vissa märken oftare av maskinfel än andra märken.

De märkena som verkar ha mest otur är Land Rover, Jeep och Porsche. Om du till exempel äger en Land Rover i Sollentuna har du säkert redan anat att det inte är normalt att åka till en bilverkstad i Sollentuna varannan månad. Med tanke på statistiken verkar det dock vara fullt i sin ordning.

Vill du slippa åka till en bilverkstad hela tiden?

Vad kan man då göra, förutom att byta sin Porsche mot en Honda? Honda råkar nämligen vara ett av de märkena som inte bara går sönder minst antal gånger, utan som även är billigast att laga. Ett alternativ är förstås att skaffa klippkort på din lokala bilverkstad.

Om du har tröttnat på maskinfel kan du alltid byta till något av de märken som är mest pålitliga enligt samma statistik: Kia, Toyota eller Lexus. Det verkar med andra ord finnas något samband mellan bränsleförbrukning och hållbarhet när det gäller bilar – ju mer bensinslukande, desto fler problem. Siffror ljuger inte, som man brukar säga.

7 Apr 2023

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna