Ett värdigt avsked för bilen

När det är dags för din bil att avsluta sitt aktiva liv kan du göra bra eller mindre bra val. Den kan stå på tomten och rosta, vara asful och läcka farliga vätskor. Eller återvinnas. Vad väljer du?

Många bilar har en riktigt bra livslängd. Det rullar ett antal bilar på våra vägar och gator som fungerar alldeles utmärkt trots att de har en hel del år på nacken. Kanske även bilars livslängd ökat, precis som människans?

Förr eller senare kommer ändå dagen då det är dags att avsluta allt. Material och mekanik och elektronik når slutet av sin livscykel. Reparationer är inte längre möjliga eller så blir kostnaderna för att återställa bilen i körbart skick helt orimliga. Det har blivit dags för bilpension. Det intelligenta valet är att se till att bilen blir omhändertagen på en bilskrot.

Vad händer egentligen på bilskroten?

Har du bestämt dig? Bra. Du kontaktar bilskroten och bokar en tid då de kan komma och hämta din bil. Innan det sker behöver du se till att bilen blir avställd. Det gör du enklast på Transportstyrelsens hemsida. Sedan sköter bilskroten resterande. Bilen hämtas och när den väl är på plats kommer man att ordna så den blir avregistrerad.

För en miljövänlig och effektiv skrotning behövs resurser och erfarenhet. Bilen töms på farliga vätskor. Komponenter omhändertas och i vissa fall kan de återanvändas, eller så används materialen. Slutligen, när allt tagits omhand, delas bilen i smådelar som även de kan återanvändas. Kretsloppet är klart. Läs mer om en bilskrot på denna sida: bilskrotvästerås.se 

15 Feb 2021

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna