Kan man sälja en trasig bil?

Allt går att sälja. Även en trasig bil. Frågan är bara hur man gör det enklast och till ett vettigt pris. Det finns många privata aktörer där ute men även de som är större och mer etablerade.

Albert hade fått ta över sin farbrors gård och visste inte riktigt vad han kunde förvänta sig. Men det som mötte honom var både glädjande och lite bekymmersamt. Tomten var nämligen plats för flera avställda bilar i varierande skick.

Glädjande var att många såg bra ut. Men han var ändå orolig då han misstänkte att det skulle ta en del tid att göra sig av med dem. Det visade sig emellertid att han hade fel. Enligt farbrons granne fanns det ett företag i trakten där man kunde sälja en trasig bil till en acceptabel slant.

Sälja en trasig bil gånger fem

Albert letade fram kontaktuppgifterna till bilfirman och ringde. Han berättade att han inte visste hur de skulle fraktas dit då de var avställda allihopa. Döm om hans förvåning när det visade sig att de inte bara skulle komma och titta på bilarna utan även frakta dem till bilfirman. De skulle sedan värdera bilen och betala honom med det samma.

Han bestämde sig för att sälja en riktigt trasig bil och fyra som var helt ok. Bilarna fraktades bort för att bli värderade. Förhoppningarna var inte särskilt höga. Redan innan dagen var slut blev han kontaktad av bilfirman. Överraskade över det fina budet tackade han ja och såg framför sig hur semesterresan plötsligt skulle bli verklighet.

15 Nov 2021

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna