Korrekt bildemontering i Örebro

När det är dags att ta adjö av din gamla bil ska avskedet vara värdigt. Låt inte bilen stå och rosta på din tomt eller någon annanstans. Bildemontering sker bäst hos en proffsig firma i Örebro.

En bil som är skrotningsmässig måste tas om hand på rätt sätt. Om detta inte sker kan den utgöra en miljöfara. Hur kommer detta sig?

Vad många inte tänker på är att alla bilar har flera olika miljöfarliga ämnen i sig. Förutom själva drivmedlet handlar det om till exempel bromsvätska och kylarvätska. Batterier innehåller också de ämnen som inte ska komma ut i naturen.

Det är vanligt att trasiga bilar som inte längre kan användas blir stående på tomten. Det är olämpligt också med tanke på att man faktiskt förorenar sin egen mark. Det kan utgöra en fara för husdjur och barn, förutom för de vilda djuren.

Bildemontering på rätt sätt gagnar alla

En seriös firma som arbetar med bildemontering i Örebro kan ta hand om din bil. Om du inte har möjlighet att köra bilen till platsen kan transport ordnas för en billig peng. Du blir av med ett bekymmer och bilen kan till stora delar återvinnas på olika sätt.

Vad ska du då tänka på innan bilen ska demonteras? Först och främst är det bara du som är ägare som kan lämna in bilen. Du behöver alltså registreringsbevis och du behöver visa legitimation. För din egen skull är det också bra att först gå igenom bilen och städa bort alla personliga ägodelar. Sen är problemet skrotbil löst.

24 Oct 2021

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna