Laddstation för BRF en nödvändighet i framtidens Stockholm

Att vara en BRF utan laddstation i Stockholm är redan i dag en dålig USP för den som vill se höga försäljningspriser. I framtiden blir det en dealbreaker.

Om inte senaste tidens bensinpriser varit nog för att övertyga dig om att elbilar är framtidens melodi, så är det osäkert om du någonsin kommer hoppa på tåget. Men i så fall kommer du bli omåkt av alla andra. Om du dessutom har någon typ av ansvar för en bostadsrättsförening eller liknande, kommer du snart bli varse att det är dags att köpa in en laddstation eller två till föreningen vare sig du vill eller inte. Framtiden är nämligen redan här.

Bensindrivna bilar kommer sannolikt fasas ut helt under det kommande decenniet, och aldrig återvända. För dig som bostadsrättsägare innebär det att tillgången till en laddstation kan komma att påverka värdet på din bostad på ett betydande sätt. Utan laddstation, inga lägenhetsköpare. För ingen kommer vilja bo där de inte kan ladda upp sin bil.

Ni har råd med laddstation i Stockholm

Men oroa dig inte. Att installera en laddstation är inte så dyrt som det låter. Den tekniska utvecklingen som ägt rum de senaste åren har haft inverkan på prissättningen. Gör ni bara lite bra prioriteringar i bostadsrättsföreningens ekonomigrupp kommer ni utan problem ha utrymme för en installation av en laddstation.

Du som fortfarande tvekar kan börja med att göra en liten undersökning i trapphuset om vilken typ av bil dina grannar planerar att köpa nästa gång. Sannolikt är det en elbil.

21 Apr 2022

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna