Lämna din bil till skroten

När bilen har gjort sitt och inte längre kan framföras på vägarna innebär det inte att den är obrukbar. Många gånger har den begagnade och även ibland nästan nya delar man kan återanvända.

När något går sönder och det inte går att laga igen slänger man i regel det. Riktigt så enkelt är det inte med en bil, för den går inte direkt ned i en soptunna. Istället lämnar man den till skroten. Detta är både snällt mot skroten och miljön. Hos skroten tar man hand om de delar som kan återanvändas i andra bilar. Även fast en bil är slut betyder inte det att hela dess innehåll är det.Skroten är en återvinningsplats för bilar, så gör miljön en tjänst och lämna bilen till skroten.

Funderar du på hur det går till på en skrot?

Lite beroende på var man befinner sig och vilken skrot det är så fungerar det olika. Många skrotar erbjuder sig att hämta upp bilen. Beroende på vad det är för bil och hur gammal den är så kan man även få betalt för det. Det kan även vara åt andra hållet att man får betala för det eller kan lämna den gratis. På skroten säljer man sedan de delar som är hela och går att återanvända. Många skrotar ställer ut bilen hel, så får man själv som köpare gå och leta rätt på vad man behöver och ta av det själv. Givetvis är det också en möjlighet att de som arbetar på skroten gör det. Läs mer om bilskrot på denna sida: https://www.bilskrotstockholm.nu/

17 Dec 2020

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna