Lär dig köra privat

För många är det en stor möjlighet att övningsköra privat. Det har man tillstånd att göra redan när man är 16 år, och vill man ha sitt körkort direkt när man fyller 18 år kan det vara en fördel.

Från att man är 16 år får man börja ge sig ut på vägarna. Givetvis inte ensam, men med den man går en handledarkurs med. På handledarkursen lär man sig delar av körningen. Man lär sig olika regler och vad man ska tänka på. För att få lov att övningsköra behöver man ett tillstånd från Transportstyrelsen, och detta får man endast om man gått kursen och blivit godkänd. Det krävs inte mycket för att bli godkänd, man måste närvara under hela tiden och visa att man är med på vad som sägs och att man förstår det.

Vad krävs av handledaren?

Handledarkursen är både för föraren och handledaren. För att få lov att vara handledare måste man minst vara 24 år och haft sitt körkort i minst 5 år. När man gått kursen får man lov att övningsköra i 5 år med den personen. Vill eleven övningsköra med flera olika personer behöver de andra handledarna även gå kursen. Man måste även få ett godkännande att man får lov att övningsköra med den personen. Detta pappret ska man alltid ha med sig och kunna visa upp om man blir stoppad. Kursen görs på löpande band, så du kan gå den hos den körskola du önskar. Tiderna går ofta att hitta och boka på deras hemsidor. Mer info om handledarkurs hittar du här: handledarkursstockholm.biz

25 Jan 2021

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna