Logga hur man kör

I och med att många bilar används både i arbetet och privat så är det ibland lite krångligt som förare att hålla reda på dokumentationen. Men nu finns det elektroniska hjälpmedel att hitta.

Även om man har rutiner för när man kör bilen i arbetet eller privat så är det lätt hänt att det glöms bort. Det kan vara en dag när man är stressad, man kanske sitter i telefonen under resan eller följer en gps för att hitta. Så vips har man glömt bort att notera hur långt man kört och när sedan månadsskiftet kommer så är det fullkomligt bortfluget. Det kan även vara så att man inte till fullo noterat i sin kalender allt man kört och därför får man eventuellt betala för arbetsresan privat.

Går inte att missa

Med en elektronisk körjournal går det inte att missa att göra en korrekt registrering hos skatteverket. Det är ett sätt som gör att många har gått över till den sortens registrering och lämnar manuella registreringar i baksätet. Under en arbetsdag, eller arbetsvecka, kan det vara mycket energi och arbete som man slipper hålla på med. Förutom alla funderingar och kontroller för att se så att man inte missat något. Allt detta kan man istället lägga på sitt övriga arbete eller på att vara ledig under sin fritid. Men det är även ett bättre sätt för arbetsgivaren att veta att allt har skötts ordentligt och att inget kommer falla mellan stolarna och leda till tveksamheter eller diskussioner vid månadens slut.

20 Dec 2020

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna