Mopedutbildning i Stockholm

Det är ingen lek att köra moped. Den som vill lära sig köra moped i Stockholm måste gå en mopedutbildning för att förtjäna körkortet. Mopedkörkort kan du ta från att du är femton år gammal.

Det är inte illa att bli 15 år. Byxmyndig. Väldigt många möjligheter som öppnar sig för en hormonstyrd tonåring. Snart blir det även aktuellt att börja övningsköra och ta körkort. Men riktigt där är förstås inte 15-åringen ännu. Däremot är tonåringen i en helt lagom ålder för att ta mopedkörkort istället. För många tonåringar är det en efterlängtad milstolpe i det unga livet. De har längtat efter självständigheten att framföra ett fordon och friheten som det innebär. Dock är det inte som att det där mopedkörkortet automatiskt kommer med posten samma dag som du fyller den magiska åldern av 15 år. Du måste fortfarande utbilda dig och visa dig vara ansvarig och kompetent nog att trafikera en moped på vägarna.

Långvarig nytta av mopedutbildning

Mopedutbildning är till för den som menar allvar med att lära sig köra moppe. Den som vill glida runt på Stockholms gator måste också lära sig allt om både trafikregler och trafikvett. Annars kommer det inte dröja länge innan olyckan är framme. Att köra moped är ett ansvar din femtonåring ska ta på väldigt stort allvar. Det är ett stort första steg in i vuxenvärlden. Om du visar dig vara mogen för mopedkörkort och går en mopedutbildning är det kunskap du kommer ha nytta av även när du ska ta ditt bilkörkort om några år.

5 Nov 2021

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna