När bilreparationer blir för dyra

Bilar som kommer till en bilskrot gör det av flera olika anledningar. Den som fattar beslutet är bilens ägare, men det kan även vara ett försäkringsbolag som anser att bilen är slutkörd.

Om man passerar en bilskrot i Trollhättan så kan man se att de flesta bilar där ser gamla ut men det finns även bilar som ser helt nya ut. Det som gör att en bil hamnar på skroten är att någon fattar ett beslut att bilen inte ska fortsätta lagas eller vara i trafik längre. Kanske kan man tycka att det är märkligt när det finns bilar som är mycket äldre och som körs på vägarna, men det troligaste är att det handlar om ekonomin. Man vill helt enkelt inte lägga mer pengar på lagningar. Kanske på grund av problem med bilen, bilens ålder, eller för att bilen blivit rejält skadad vid en krock eller annan olycka.

Vem som fattar beslutet

Den som fattar beslutet om att skicka en bil till en bilskrot ska alltid vara ägaren, men det kan ändå vara ett försäkringsbolag som rekommenderar beslutet. Om det är en ny bil så kan försäkringsbolaget gå in och finansiera en helt ny bil igen, om den nya bilen har varit med om en olycka eller om det är ett allvarligt konstruktionsfel. Som bilägare brukar man gå med på det eftersom man annars oftast får stå för reparationerna själv. Men alla bilar som går till bilskroten används ändå till olika slags återvinning, vilket är bra för miljön.

20 Dec 2020

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna