Se över dina däck i tid

Däcken är så viktiga för din bil. De, tillsammans med resten av bilen, ska ta dig fram säkert längs vägarna. Har däcken för lite luft eller för dåligt mönster kan det påverka din körning.

Hur bra koll har du på däck? De flesta av oss vet kanske hur man byter däck men inte så mycket mer än så. När det kommer till däcken har vi vissa lagar vi måste följa. Dessa är bland annat hur djupt mönstret ska vara, vilket varierar beroende på om det är sommar- eller vinterdäck. Man måste även ha rätt däck för rätt säsong. När det är dags för ett däckbyte behöver man inte ha fyra extra fälgar eftersom man i regel flyttar över de nya däcken till de fälgar man har. Detta är inget man gör själv, utan man lämnar in bilen till en kunnig däckverkstad som har rätt verktyg.

Hitta en verkstad som kan hjälpa dig

Det finns många verkstäder att välja mellan. När du ska bestämma dig kan du ringa några olika för att få några offerter att jämföra. Det kan vara svårt att få tid och man bör vara ute i god tid om man ska byta inför en ny säsong. Däckverkstaden kan hjälpa till med mer än bara däckbyte. De kan även hjälpa till att balansera, köpa hem däck, laga pyspunka och annat. Är det någon du funderar på med dina däck? Då bör du kontakta en däckverkstad som är kunnig och kan hjälpa dig. Många erbjuder även andra tjänster som exempelvis däckhotell.

1 Dec 2020

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna