Skrota med omtanke och använd en auktoriserad bilskrot

Vad gör man med en trött bil som är redo för skroten? Vad måste man tänka på innan man skrotar bilen? Varför är det dumt att bara låta bilen stå? Ta reda på hur du skrotar din bil med omtanke.

Ni har strävat på i regn, snö och kyla och har många fina minnen ihop. Utflykter till stranden, långkörningar till fjällen och tidiga lämningar på fritids. Din bil är en riktig vardagshjälte som finns där i alla lägen. Men även vardagshjältar slits ut och när din bil har gjort sitt är det viktigt att den skrotas ordentligt. Visste du att bilskrotning regleras i miljölagen? Och att det bara är en auktoriserad bilskrot som kan avregistrera din bil hos Transportstyrelsen? Både du och miljön vinner på att din trötta vardagshjälte tas om hand ordentligt.

Ansvarsfull bilskrotning

Det är miljösmart och ansvarsfullt att skrota sin bil på rätt sätt. Dessutom kan det vara till stor hjälp för någon som letar reservdelar. När en bil skrotas börjar man med att montera bort de olika delarna och tömma bilen på vätskor så att inget släpps ut i naturen. Därefter tar man vara på de delar som kan användas som värdefulla reservdelar. När nedmonteringen är klar så pressas karossen ihop för att sedan slås sönder till mindre metallbitar. Metallbitarna sorteras och återvinns precis som bilens övriga material som tyg och plast. Visst kan det kännas sorgligt att skrota sin gamla bil. Men görs det på rätt sätt så återuppstår din vardagshjälte i en ny spännande form.

18 Dec 2020

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna