Val av rätt tvättprogram

Rengöring av en bil handlar inte bara om att bilen blir snyggare. Det är också en garanti för att bilen ska hålla längre och att den överlag ska må bra. Bilen bör därför tvättas regelbundet.

När man tvättar bilen på en biltvätt finns det alltid flera olika tvättprogram som man kan använda sig av. Det gäller antingen man kommer till en biltvätt som man kör in i eller en som man använder sig av manuellt. Men man kanske undrar vad alla olika slags moment innebär för bilens skick. Behövs egentligen en underspolning och varför använder man vax?

Vikten av god rengöring

Vid en biltvätt brukar man börja med att spola bilen ren. Det gör man för att all smuts ska försvinna och att inte något ska repa bilens lack när man går vidare med mer polerande moment. För att oljor och drivmedelsrester ska kunna försvinna behöver man något slags lösningsmedel som kan ta bort dem. Det är också därför som man ger råd om att inte tvätta sin bil i hemmet. På en biltvätt samlas alla farliga vätskor upp och renas innan de kommer ut i naturen, medan man vid en biltvätt hemma spolar ner allt i marken.

Vax som man använder vid en biltvätt ger bilen lyster och fungerar som smuts- och vattenavvisande medel. Det gör alltså att det tar längre tid innan bilen behöver tvättas igen. Med en underredestvätt kan man få hela bilens underrede rent. Det är den delen av bilen som har lättast för att rosta. Mer information om biltvätt hittar du här: biltvättstockholm.se

8 Jan 2021

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna