Valet mellan olika portar

Hur väljer man den perfekta garageporten till sitt hem? När man börjar titta närmare på utbudet så inser man att det finns en uppsjö av olika färger, material och variationer att välja mellan.

Skillnaden mellan en dörr och en port är att portar är större. Detta är ett kriterium som stämmer när det gäller garageporten. En garageport ska ju vara stor nog att kunna släppa in, och ut, en hel bil. Det finns även stora garageportar hos till exempel mekaniker som kan ta in lastbilar och ännu större fordon. Oavsett vilken storlek man väljer på sin port så finns det ett flertal olika sätt som man kan öppna dem på.

Manuellt eller automatiskt

För hemmabruk kan man välja att ha en port som man öppnar för hand. Det finns de som man öppnar som två dubbeldörrar eller den som man öppnar genom att dra handtaget uppåt. I det fallet hamnar porten i taket genom att vikas uppåt så den inte är i vägen. Man kan även välja en variant där man har fjärrkontroll till porten. Detta är ett smidigt sätt om man inte vill gå ut ur bilen för att öppna garaget när man kommer hem. Det kan vara skönt när det regnar, blåser och är kallt. Men garageporten är också ett smycke för bostaden. Man kan därför välja en port som samstämmer med bostadens ytterdörr. I vissa fall kan man hitta en port som ser precis ut som ytterdörren men som bara är av större storlek. Läs mer om garageportar på denna hemsida: https://www.garageportarstockholm.se/

10 Dec 2020

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna