Viktiga saker att tänka på när man ska hyra bil

Funderar ni på att hyra bil på semestern? Nuförtiden är det många som väljer att bara äga en mindre bil och istället hyra bil när de behöver en större. Men det är några saker man bör tänka på.

Du kan vinna mycket på att först jämföra priserna mellan de olika biluthyrningsföretagen när du ska hyra en skåpbil i Stockholm. Men även hur länge man hyr, miltal och försäkring kan påverka priset. Vissa biluthyrare hyr heller inte ut till yngre bilförare, medan andra tar ut en extra avgift för dem som inte har haft sitt körkort så länge. Det knepigaste med att hyra bil är försäkringen, och det är viktigt att man läser det finstilta, så att man vet vad som gäller och hur mycket man exempelvis måste betala i självrisk vid en olycka. Men det är viktigt att även känna till villkoren för försäkringen vid andra skador som stenskott eller repor med mera.

Betala inte för någon annans skador

När man hämtar ut sin hyrbil är det viktigt att man noga går igenom den och antecknar alla eventuella skador och repor som den har. Gör man inte detta riskerar man att när man lämnar igen bilen få betala för en skada som någon annan har orsakat. Kontrollera även bilens mätarställning så att den överensstämmer med den som står på avtalet. I kontraktet står det hur bilen ska lämnas tillbaka och oftast ska den vara fulltankad. Är den inte det tar hyrbilsfirma ut en extra avgift för detta.

11 Jan 2021

Välkommen till bilgrejer.se!

Vi som ligger bakom den här sidan har ett brinnande intresse av fordon i allmänhet och av bilar i synnerhet. Bilar är det bästa som finns.

Målet är att ge dig mer kött på benen och att dela med oss ur den stora kunskapsbrunn vi hunnit skaffa oss. 

Senaste artiklarna